MUVOT
Curs privind incertitudinea
de masurare in format "blended learning"
pentru instruire vocationala avansata

Rezumat

În proiectul SAM-EMU (142922-LLP-1-2008-1-PL-ERASMUS-ECDEM) s-a dezvoltat primul curs eLearning web based, într-un format special conceput pentru utilizarea in universități, pentru predarea subiectului Incertitudine de Măsurare, punându-se astfel bazele dezvoltării și furnizării unei pregătiri de tip vocațional pentru mediul universitar. Analiza cerințelor utilizatorilor a indicat faptul că există o cerere mare și în creștere din partea angajaților din industrie pentru formare (adecvată și flexibilă) în acest domeniu. Cu toate acestea, analiza a arătat ca majoritatea acestor angajați nu sunt familiarizați cu metodele noi de predare din învățământul de tip vocațional, cum ar fi eLearning-ul și că aceștia s-ar simți mult mai confortabil făcând exerciții practice si interacționând cu tutorii sau cu alți studenți.

Rezultatele obținute în urma analizei nevoilor utilizatorilor au determinat realizarea unor modificări în cadrul unui nou program: MUVOT și anume, principalul obiectiv a acestui nou program va fi adaptarea materialelor existente pentru blended learning. Acest deziderat a fost realizat prin adaptarea materialului existent și trecerea lui de la un nivel teoretic la unul mai practic, prin dezvoltarea unor elemente suplimentare de formare, pentru a permite angajaților participarea la instruirea și formarea în domeniul incertitudinii de măsurare.

În cadrul proiectului, conținutul dezvoltat în SAM-EMU a fost adaptat la cerințele specifice ale grupului țintă de către un consorțiu alcătuit din parteneri din șase țări, fiecare fiind activi în domeniul formării profesionale în domeniul metrologiei. Aceștia au și tradus și adaptat materialele existente în limbile naționale.

Materialul existent a fost extins cu exerciții special pregătite pentru învățare în cadrul sesiunilor față în față. În plus, a fost dezvoltat conținut nou, cu relevanță specifică pentru aplicarea în industrie a cunoștințelor despre incertitudinea de măsurare. Aceste materiale suplimentare au fost solicitate de către potențiali participanți cu statut de angajați în industrie.

Ca parte a proiectului, o serie de cursuri pilot vor fi rulate pentru a analiza și testa calitatea și nivelul materialelor elaborate, iar pe baza acestor analize se vor implementa măsuri corective și de îmbunătățire dacă va fi cazul. Consorțiul își propune să furnizeze cursul de formare prin intermediul diferitelor rețele naționale de formare profesională și, pe termen lung, se preconizează că acesta va contribui la inițierea unui program de educație profesională pentru metrologi recunoscut pe plan european.

Act de renunțare

Acest proiect a fost finanţat cu sprijinul Comisiei Europene.

Această publicaţie (comunicare) reflectă numai punctul de vedere al autorului şi Comisia nu este responsabilă pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.
i-phone +48 (33) 827-92-13 i-emial  muvot (at) ath.eu

Fundație

logo Programme LLP EN
© 2012 µVOT. Toate drepturile rezervate. | ul. Willowa 2, 43-309 Bielsko-Biała | tel. +48 (33) 8279205 | Desen: ACI.